Ruoka-apu

Jyväskylän Suvanto ry koordinoi Jyväskylän virallista ruoka-apua, Ruoka-apu Lyydiaa. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta rahoittavat toimintaa ja osallistuvat ohjausryhmätyöskentelyyn tiiviisti.

Ruoka-apu Lyydialla on hävikkiruokaterminaali Seppälän alueella, osoitteessa Ahjokatu 16. Samassa osoitteessa toimii myös ruoka-avun jakelupiste. Ruokakassit on pakattu valmiiksi ja sisältö vaihtelee aina sen mukaan mitä ruokalahjoituksia viikoittain saadaan. Lyydian ruokajakelu on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13. Suurimman osan ruokalahjoituksista ja tuotteiden hävikkiruokaterminaaliin kuljetuksista mahdollistavat Keskimaa, Lidl ja Foodora Market. Uusina lahjoittajina mukaan ovat tulleet myös Kespro, K-market Kotiväylä, Mummin pullapuoti, Sale Kortepohja, S-market Savela, Valio ja Wolt market Jyväskylä.

Ruoka-apu Lyydialla on satelliittipisteitä ympäri Jyväskylää yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa, kahdeksassa kohteessa. Satelliittipisteitä löytyy tällä hetkellä Cafe Agapesta keskustan vanhassa kauppahallissa, Kylätalo Keitaalta Keltinmäessä, Korpilahden seurakuntatalolta, Kylän Kammarista Säynätsalossa, Tikkakosken helluntaiseurakunnalta, Satamaseurakunnalta Kuokkalassa, Kortepohjan lähikirkolta ja Suvannon Toimintakeskukselta Vaajakoskelta. Keitaalla, Kortepohjan lähikirkolla ja Tikkakoskella ruokajako suoritetaan mobilejakona eli paikan päällä kohteessa ruokakassit jaetaan asiakkaille suoraan kylmäautosta. Printattava liite satelliittipisteistä löytyy tästä linkistä.

Ruoka-avun hakija tarvitsee ruokasetelin, jonka hän saa oman asuinalueen diakonilta. Hakijalta ei vaadita uskonnollista vakaumusta. Hakijan tulee olla vähävarainen, jolloin hän on oikeutettu saamaan maksutonta ja vastikkeetonta ruoka-apua. Ruoka-apua saa setelillä joka toinen viikko.

Lisätietoja antaa ruoka-avusta vastaava työntekijä/verkostokoordinaattori Johanna Kuukkanen P.044 758 5713.

Lyydian toimisto/Markku Neulanen p. 044 749 1994