Ruoka-apu

 Jyväskylän alueen vähävaraisille suunnattu ruoka-aputoiminta uudistui vuoden 2022 alussa.

Jyväskylän Suvanto ry otti päävastuun Jyväskylän alueen ruoka-aputoiminnan koordinoimisesta ja työn toteuttamisesta. Toiminnan laajentuessa Suvannolla on nyt kaksi toimipistettä; Vaajakoskella Toimintakeskus ja Seppälässä Ruoka-apu Lyydia.

Ruoka-apu Lyydia toimii hävikkiruokaterminaalina Seppälässä, osoitteessa Ahjokatu 16. Lyydia toimii myös yhtenä kaupungin ruoka-avun jakelupisteistä. Ruokakassit on pakattu valmiiksi ja sisältö vaihtelee aina sen mukaan mitä ruokalahjoituksia viikoittain saadaan. Lyydian ruokajakelu on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13. Ruoka-apu on hakijalle maksutonta ja sitä saa oman alueen seurakunnan diakonin kirjoittamalla ruokasetelillä. Ruoka-apua voi hakea joka toinen viikko.

Lyydiaan on lisäksi rakentumassa uudenlainen hävikkiruokamyymälä, ”Lyydian valinta” kevään 2022 aikana. Lyydian valinnassa tulee olemaan vaihtuvia tuotteita, jotka ovat lahjoitettuja hävikkielintarvikkeita ja hakija voi itse vaikuttaa ruokakassinsa sisältöön.

Jyväskylän Suvannon Toimintakeskus sijaitsee osoitteessa Tikkutehtaantie 4, Vaajakoski. Toimintakeskus jatkaa toimintaansa yhtenä Jyväskylän ruoka-avun ns. ”sateliittipisteenä.” Valmiit ruokakassit toimitetaan Ruoka-apu Lyydiasta Toimintakeskukseen ja niiden sisältöön ei voi vaikuttaa. Toimintakeskuksen ruokajako tapahtuu keskiviikkoisin klo 12–13 välisenä aikana. Ruokakassin saa ainoastaan diakonin kirjoittamaa ruokaseteliä vastaan. Ruokakassi on hakijalle maksuton.

Uuden ruoka-apumallin suunnittelussa ovat olleet aloitteellisia Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta. Suurimman osan ruokalahjoituksista ja tuotteiden hävikkiruokaterminaaliin kuljetuksista mahdollistaa Keskimaa, Lidl, Foodora Market ja Vaasan leipomot.

Lisätietoja antaa ruoka-avusta vastaava työntekijä/verkostokoordinaattori Hanna-Mari Pusaa P. 044-7585713